Her har i opskriften på den cassoulet jeg lavede i fredags.
Cassouleten lavede jeg ved hjælp fra min kæreste, da det er hans måde at lave cassoulet på.
Der findes utallige af måder at lave cassoulet på, og en masse uenigheder om hvilke ingredienser man skal bruge.
Svin, lam, får eller and, én ting er sikkert, så længe råvarerne er lækre, så skal man nok komme langt.
Cassoulet er en meget tidskrævende ret, sørg for at have godt med tid til at lave den.
Ingredienser 4 personer :
500 gr hvide bønner
250 gr gulerødder
250 gr løg
1 hvidløgshoved
1 porre
4 tomater
2-3 nelliker
3 Laurbær blade
1 stilk fra bladselleri
frisk rosmarin
frisk timian
1 dåse hakket tomater
500gr andefedt
250 gr røget bacon
2 andelår
2 andebryst
2 kvalitets pølser lavet på andekød
lig bønner i blød dagen før, og salt lår og andebryst.
Confit de canard sådan gør du: Skyl saltet af lår og bryst.
Varm en tykbundet gryde op med ande fedt, kom andekødet ved fedtet og lad det små simre i lav temperatur ca 65 grader i ca 2 timer, hæld fedtet fra stykkerne, læg stykkerne på et fedtsugende papir, indtil de skal bruges.
Grønsager, bouillon og bønner, sådan gør du:
Skræl og skyl grønsagerne, skær porrer, gulerødder, bladselleri, og tomater ud i halvstore tern, kog det sammen med de hakkede tomater samt 2,5 liter vand i en tykbundet gryde, kom nelliker, laurbærblade, rosmarin og timian ved halvér hvidløgs hovedet og lad det simre med det andet.
Fjern slaget fra baconen, kog bacon stykket og slaget sammen med grønsagerne lad det småsimre i lav temperatur indtil gulerødderne er helt møre ( ca 1 time), sigt grønsagerne fra væden.
kog derefter bønnerne sammen med bacon stykket, kom lidt ekstra vand ved, så det dækker emnet, lad det småsimre til bønnerne er møre.
Dræn bønnerne, husk at gemme væden.
"samling" af cassouleten:
Skær baconen ud i fire lige store dele, skær andebryst, lår og pølser i to dele, læg et lag af bønner i en braisergryde/el pande kom bacon stykkerne på bønnerne, dæk baconen med et lag bønner, og læg andekødet på bønnerne, dæk anden med et lag bønner, slut af med pølserne, hæld væden ved kom braiser gryden i ovenen i 150 grader ca tre timer, sørg for at holde øje med om der er væske nok i braisergryden, hvis vandet svinder ind, så hæld lidt mere ved.
Server retten i braiser gryden.
God fonøjelse..!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar