lørdag den 8. oktober 2011

Lørdags kylling med kål


Aftensmaden bestod idag af rosenkål og kylling. Lyder meget simpelt, men lækkert var det.
Jeg elsker kål, især rosenkål da de er fyldt med en masse antioxidanter, samt en masse vitaminer der gavner os, rå, stegt, kogt eller blancheret, så smager det skønt. Dufter bare ikke så godt under tilberedningen. 



Ingredienser
1 hel øko kylling
250 gr  rosenkål
4-5 gulerødder
1 løg
1 hvidløg
Frisk basilikum
1 citron
Dijon

Sådan gør du: Rens kyllingen,kom lidt citronsaft, dijon sennep, hakket hvidløg og smør under skindet.
 Brun Kyllingen af på en varm pande, så den bliver gylden på alle siderne, og så porerne lukker.
 Fyld kyllingen med citron og basilikum, kom lidt smør rundt omkring på skindet. Bag kyllingen i en forvarmet ovn, 180 grader i ca 45 minutter.
Fjern stokken samt de yderste blade fra rosenkål, kog rosenkål i let kogende vand i meget kort tid, skræl gulerødderne, skær dem i tern, kog dem i let kogende vand i kort til, afkøl gulerødder og rosen kål i koldt vand. Hak løg og hvidløg, steg det let på en varm pande med smør og olivenolie, løg og hvidløg må ikke tage farve, vend derefter gulerødder og rosenkål i.
Tag kyllingen ud af ovnen, hæld væden fra kyllingen op i en pande, lad saften reducere i panden, væden er reduceret, vendes grønsagerne i væden, smag til med salt og peber, hak lidt frisk basilikum, og pynt af med det.
Bon appetit.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar