Idag forvandlede jeg 5 kedelige æbler til en lækker crumble cake.
Forleden dag købte jeg nogle lækre øko æbler, som desværre ikke smagte så godt som de så ud. Hader når det sker... Men jeg fik da alligevel noget godt ud af dem.
Her har i opskriften på min æble crumble cake.
Æble crumble cake
Æble kompot:
5 æbler
50 gr sukker
2 vaniliestænger
saft fra en halv citron
1/2 dl vand
Sådan gør du:
skræl og fjern kerne huset fra æblerne, skær æblerne i passende stykker, ikke for små, kog æblerne op med resten af ingredienserne. Lad det småsimre til det får en lidt tyk konsistens.
Lad kompoten afkøle. Hæld kompoten på dejen, når den er afkølet.
( 1 bageform ca 25 diameter)
Dej:
200 gr blødt smør
200 gr sukker
4 æg
200 gr mel
1tsk vaniliepulver
Sådan gør du:
pisk smør luftigt, pisk derefter sukkeret i, pisk æggene i et af gangen, sigt mel og vaniliepulveret og vend det med resten af blandingen. Kom dejen i en smurt bageform, hæld den afkølede æble kompot over dejen, drys med crumble.
Crumble:
85 gr smør (koldt)
85 gr sukker
60 gr mel
30 gr mandel mel
50 gr hakket hasselnødder el pecan nødder
Sådan gør du:
bland smør og sukker til det smuldre, kom derefter mel og hakkede nødder i, rør det sammen til melet bliver blandet godt med smørret, men det skal stadigvæk smuldre.
Smuldre dejen udover kagen.
Bag kagen i ovnen i 180 grader i 40-45 minutter. Hvis crumble'en ikke er gylden så giv den lidt ekstra tid i ovnen.
Server kagen med stiftpisket creme fraiche 38% tilsmagt lidt flormelis og vanilie pulver.
Jeg skar mine vanillestænger ud i tynde pinde, og tørrede dem i ovnen sammen med kagen, de var et lækkert og smagsrigt tilbehør til kagen. Jeg lavede to små portions anrettede kager, som en lille smagsprøve...





Ingen kommentarer:
Send en kommentar