Ruths hotel i Skagen byder på en masse gastronomiske oplevelser, her er både gourmet restaurant, Brasserie, og bageri, morgenmads buffeten på Ruths hotel, er også noget helt særligt, med lækkert nybagt brød og croissanter fra bageriet.
På Ruths hotel, er det den franske mesterkok Michel Michaud der styrer køkkenet.
Michel Michaud er manden der bragte den finere franske gastronomi til Danmark.
I 1971 var han chef kok på den nyåbnede Falsled kro, derefter har han været med til at starte restaurant Kong Hans, derfra tog han videre til Søllerød kro, og Marie Louise.
Michel Michaud blev chefkok på Ruths hotel i 2004, her var hans mål var at gøre Ruths gourmet restaurant til et af Danmarks bedste spisesteder, og det lykkedes ham.
Udover gourmet mad, så har Ruths hotel også et Brasserie, som byder på en masse af Michel Michauds franske herligheder.
Der er altid travlt i Brasseriet, folk står gerne og venter i en time for at få et bord.
Jeg har i lang tid set frem til at smage Monsieur Michaud´s lækre mad, I søndags var jeg en tur forbi det lille brasserie.
Ruths Brasserie minder meget om en typisk fransk bistro, med små café borde, ubehagelige siddestole, åbent køkken og rigtig hyggelig stemning.
Da vi træder ind i lokalet tager en tjener godt imod os. Heldigvis lykkedes det os at få et bord med det samme.
På vej ned til bordet møder vi Monsieur Michaud, der selv lige er blevet færdig med sit måltid, han anbefaler os til at prøve svampetoasten, en af de retter der var på dagens menu.
Vi bliver sat til bords, det første vi bestiller er en Kirr vin blanc(90kr pr glas), derefter går vi igang med at kigge på menukortet.
Menukortet er let og overskueligt, det er delt op i salater. klasikere, ost og desserter.
På brasseriets store sorte tavle står dagens menu skrevet, her er prisen 295 kr for en 3-retters menu.
Mit valg af retter blev svampetoasten, og ristet lyssej med basquaise (Mad fra Basquaise indeholder ofte tomat, og rød peber).
Min ledsagers valg røg også på svampetoasten, derefter små kammuslinger á la nage (når noget er á la nage, betyder det at emnet ligger og svømmer i den sauce det er blevet tilberedt i, saucen indeholder ofte hvidvin).
Selvom brasseriet er fyldt, så er der ikke lang ventetid på maden. vi får vores første ret serveret, den kraftige duft fra de ny plukkede svampe får allerede mundvandet til at løbe.
Svampetoasten bestod af en grillet brød crouton med en masse af sæsonens svampe, blandt andet kantareller og rørhatte, sauteret i smør, løg og hvidløg,vendt i fløde drysset med hakket persille, en rigtig tung og lækker ret, der tilsidst blev lidt for kvalmende, jeg savnede noget syre eller en eller anden form for frisk salat til at bryde alt det fede, lækkert var det, men det lykkedes mig ikke at spise op.
Da anden ret kom på bordet, havde vi stadigvæk ikke fået serveret brød, vi gjorde tjeneren opmærksom på at vi manglede brød.
Derefter fik vi en brødkurv bestående af tre forskellige typer brød, et hvidt, valnød,og et mørkt alt sammen fra Ruths Bageri.
Min anden ret bestod af lyssej med basquaise og smør brasede kartofler, retten duftede godt, jeg kunne desværre ikke komme igang med at spise retten, da tjeneren havde glemt at give mig bestik, det lykkedes mig ikke at få kontakt til tjeneren for at gøre ham opmærksom på det.
Jeg ender med at stjæle bestik fra et af de andre borde.
Endnu engang var det en perfekt tilberedt ret, det er tydeligt at smage på Michel Michauds mad, at han vælger sine råvarer med omhu.
Min ledsagers ret bestod af en masse små kammuslinger i nage, saucen havde en dejlig mild smag af koriander, mængden af sauce var ikke tilstrækkelig, da der ikke var meget mere end to spiseskeer.
Efter to retter var jeg tilstrækkelig mæt, men var simpelthen nødt til at have en dessert.
Hjemmefra havde jeg planlagt at vælge Michauds gateau, men da jeg så størrelsen på den enorme chokoladekage, kunne jeg med det samme se at jeg ikke ville komme igennem den, mit valg faldt i stedet på Jordbær desserten.
Desserten bestod af jorbær yoghurt, jordbær sorbet og friske jordbær, en frisk, let og lækker dessert, en dessert der vakte en masse minder frem om min farmors mange jordbærbed.
Ruth´s Brasserie hører under det bedste Brasserie jeg har været på i Danmark, der var en god og autentisk stemning, jeg savnede dog at tjenerne var lidt mere opmærksomme på gæsterne.
Brød, salt og bestik er bare ikke ting man skal sidde og bé om, der gik også alt for lang tid før vi fik mulighed for at bestille dessert.
Priserne på retterne svinger mellem 100-200 kr, en fornuftig prisklasse som alle kan følge med.
Efter et dejligt måltid, sluttede aftenenen af med solnedgang på kyssebænkene..






Ingen kommentarer:
Send en kommentar