
Jeg har haft travlt i weekenden, vejret har været godt, der har været karneval, og min nevø har haft fødselsdag.
I år har jeg valgt at lave fødselsdagskagen, sidste år fik min Søster lovet en del af konditoren der skulle lave kagen, men hun endte med at få en kedelig Othello lagkage, med en grim sut på, overhovedet ikke hvad hun havde bedt om!
Denne gang tog jeg udfordringen op, og endte med et resultat som jeg var ret stolt af, taget i betragtning af at det er min første fødselsdagskage.
Der er simpelthen ikke noget mere skuffende end at få en kedelig kage på sin fødselsdag, så jeg er glad for at mit projekt lykkedes.
Opskrift
Lagkage bund:
3 æg
125 gr sukker
70 gr mel
70 gr kartoffelmel
1 tsk bagepulver
110 gr malede hassel nødde kerner
Fremgang:
pisk æg og sukker hvidt, og tilføj de tørre ingredienser.
Smør en springform(24cm) og bag dejen i 200 grader 25 min.
når kagen er afkølet deles den i tre tynde bunde, disse bunde kan godt virke tørre, så det kan godt blive nødvendigt at væde dem med alkohol, jeg brugte appelsin saft og grand manier
Hindbær mousse:
300 gr frosne hindbær
35 gr sukker
2 dl pisket fløde
1 blad husblas
Fremgang:
hindbær og sukker koges op, blendes passeres igennem en sigte og afkøles
Husblas udblødes i lunkent vand og tilsættes hindbær massen, nar hindbær massen er afkølet vendes den sammen med den letpisket fløde, massen ligges på en af bundene.
Choko mousse:
2 pasteuriserede æggeblommer
200 gr mørk choko
1/2 liter letpisket fløde
pisk de æggeblommerne hvide.
smelt chokoladen over et vandbad, nar chokoladen er smeltet vendes den sammen med æggeblommerne, derefter vendes den sammen med den letpisket fløde, massen lægges på en af bundene.
Saml alting sammen så det bliver til en lagkage.
overtræk og pynt
20 skum fiduser
2 spsk vand
1 spsk olie
500 gr flormelis
frugtfarve
Skumfiduser og vand smeltes i en gryde, til det er helt smeltet, det må ikke karamelisere, rør flormelis i lidt af gangen, til du har en dej der minder om modellervoks. Hvis du skal have farve i dejen, skal det vendes i når skumfiduserne smeltes.
når dejen er klar rulles den på bordet med en kagerulle, hvis den klistre, så tilføj lidt maizena på bordet. Rul dejen ud så den er tilpas stor nok til at dække hel kagen.
God fornøjelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar