mandag den 10. september 2012

Gâteau St. Honoré


Igår fik jeg en craving efter profiteroles, i stedet for bare at lave profiteroles lavede jeg en lækker fransk klassisk kage, Gâteau St. Honoré. 
Det var min kæreste der foreslog at jeg kunne lave den før, har aldrig haft lavet eller smagt den før, fandt dog ud af at den er rimelig enkel at lave, og smager fantastisk.
Kagen består af butterdej, konditorcreme, flødeskum, vandbakkelser og karamel.

sådan gør du:
1 plade butterdej

Konditorcreme:
1 vanillestang
200 ml mælk
2 pasteuriseret æggeblommer
40 gr sukker
15 gr maizena
12 gr smør
Sådan gør du:
kog mælk og vanille. Pisk æggeblommer, sukker og maizena, vend den kogte mælk i skålen med æggeblandingen, kom derefter hele blandingen i en gryde, opvarm det forsigtigt til det tykner, pas på det ikke bliver for varmt. Når cremen er tyknet, vendes den i en skål, tilsæt nu smørret til cremen for en skinnende og lind konsistens, lad cremen afkøle.

Profiteroles:
120 gr mel
100ml mælk
100ml vand
10 gr sukker
1 knivspids salt
80 gr smør
4 æg
Sådan gør du:
kog mælk, vand, salt, sukker og smør. Når det har fået et afkog tages gryden af varmen, tilsæt sigtet mel, rør blandingen sammen over svag varme i ca 1 minut, til dejen samler sig. Når dejen er samlet kommes den i en skål, herefter vendes æggene i, et ad gangen.
Når dejen er færdig kommes den i sprøjtepose, derefter sprøjtes der små dutter på størrelse med en fem krone på en bageplade med bagepapir.
Rul butterdejen ud så den bliver rund, kom derefter vandbakkelses dejen rundt om butterdejen.
Profiteroles, og butterdej bages i varmluft ovn 180 grader, bag det i ca 10 min, kom derefter en ske eller klæde imellem ovnlåget så ovnen står på klem resten af tiden, bag det hele færdigt i 30 min.

Bund:
1 plade butterdej. Rul dejen ud, form den så den bliver rund, sprøjt derefter vandbakkelses dej rundt om kanten.

Karamel:
100 gr sukker 
33 gr vand
Sådan gør du:
Lad det koge til det bliver gyldent.
dyp de færdigbagte profiteroles i karamellen.

Pisk ca 1,5 dl piskefløde.


Sådan samler du kagen:
Kom konditorcremen på butterdejspladen, sprøjt lidt flødeskum rundt om kanten så vandbakkelserne kan sidde fast på kanten pynt til sidst af med lidt flødeskum.

2 kommentarer:

  1. Wauw! Det ser virkelig godt ud - manner, hvor bliver jeg lækkersulten nu :-D

    SvarSlet
  2. Tak. Hvis man er vild med vandbakkelser, så er det en rigtig god kage :-)

    SvarSlet