mandag den 20. juni 2011

Bretagnes mange herligheder

Galette Compléte
Vi kunne ikke tage til Frankrig uden at passere Bretagne.
På vores ferie, tilbragte vi tre dage i Saint-Malo som ligger på Nordøstkysten af Bretagne.
Saint-Malo er fantastisk i sommerperioden, der er mange lækre strande, seværdigheder og masser af gastronomiske specialiteter, for mig var tre dage slet ikke nok.
Vi lejede en lille campinghytte, hvor vi havde vores eget køkken og grill, det gav os mulighed for at købe mad fra forskellige markeder, og tilberede det selv.

Saint-Malo er Frankrigs største område for produktion af østers, og muslinger, byen boomer med fiskerestauranter, på alle restauranterne er der specialiteter som, Moules frites og  moules mariniére.

Bretagne er et gastronomisk paradis, er man ikke til fisk og skalddyr, så kan man finde masser af créperier, hvor man kan købe mad og dessertpandekager, en af Bretagnes største specialitet er galette compléte, som er en boghvede pandekage med skinke, emmenthaler og æg, madpandekagerne nydes ofte med et glas bretansk øl, eller cider.
Bretagne er den næststørste cider producerende region i Frankrig, cideren serveres i en keramisk kop, som minder om en te kop.
Den franske cider kan slet ikke sammenlignes med al det sodavands cider som vi drikker i Danmark.
Rigtig Cider laves på saften fra pressede æbler, man lader saften gære, derefter danner æblernes sukkerindhold en alkoholsstyrke på 5-6%, hele cider processen minder meget om vin processen.


Har lavet en kort liste over ting man absolut skal smage når man tager til Bretagne:
  1. Carameller med havsalt fra Bretagne
  2. Pandekager mad og dessert.
  3. Omeletter fra Mere Poulard (en soufflé lignende omelet, som bliver pisket i kobberskåle, og tilberedt over åben ild)
  4. Østers
  5. Muslinger og skalddyr
  6. Cider
  7. Gateau Breton, kouign- amann (smørkager)
  8. Bretonsk kir, cider med solbærlikør serveres ofte som appetitvækker.
  9. Chouchen, en gylden mjød der bliver lavet ved at gære honningen, smager kraftigt af honning.
  10. Palet Breton en slags wienerbrød, lavet med saltet smør og vaniliesukker.
  11. Galette Bretonnes                                                                                                                           Der er garanteret en masse specialiteter som jeg har glemt at nævne, listen er lang, og det er svært at nå alting på tre dage, jeg ser allerede frem til næste gang jeg skal afsted.
Moules frites
på fiskemarked
Grill hygge, med østers fra "østers hovedstaden"  Cancale
Grill hygge
Grillet dorade














 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar