Jeg har været på shopping i Eu´s største engros fødevaremarked, markedet ligger i Paris, i kommunen der hedder Rungis, beliggenheden for markedet er valgt på grund af nærheden til jernbane, motorvej og lufthavn, hvilket gør det nemmere at eksportere de forskellige fødevarer.
Klokken er 04.00 jeg er i Paris, og jeg har fået lov til hjælpe Monsier Dominique med at handle ind til hans slagter butik.
Vi ankommer til Rungis, som er en by på 232 hekktar, hvor man kan købe alverdens fødevarer.
De forskellige P- pladser er fyldt med biler og tunge last vogne.
Vi parkerer bilen foran den store kødhal, og træder ind i det store kødmarked, det er utroligt vigtigt at man kommer i god tid, så man kan få den bedste kvalitet af kødet.
Rungis har åbent fra kl 01-07, selvom vi er lidt sent på den, så hænger der stadigvæk kød i massevis.
Dominque går igang med forhandlingerne, og jeg får lov til at tulre lidt rundt, jeg går på opdagelse i kød og fjerkræs afdelingen.
Det vrimler med køer, grise, ænder, foie gras og kyllinger af den bedste kvalitet.
I fjerkræsafdelingen får øje på en Bresse kylling som ikke koster mere end 15 Euro, den skal med mig hjem.
Kyllingen fra Bresse er den eneste kylling der har opnået en AOC status, den bliver opdrættet i Bressan i Bourgognes, dens kendetegn er at den bærer det Franske flags farver, kammen der er rød, de hvide fjer og blå fødder.
I midten af fjerkræs afdelingen er der placeret en café for ansatte og kunder, her bliver serveret lækre kødfyldte baguette sandwich, croissanter, kaffe, øl og vin.
Kl er ca 05.00 da Dominique og jeg får os en lækker morgenmad bestående af baguette med roastbeef og et glas rødvin.
Efter morgenmaden bliver jeg guidet rundt i de andre forskellige afdelinger, jeg når ikke dem alle, da Monsieur Dominique skal nå tilbage med varerne, og åbne sin butik.
Rungis markedet er et besøg værd hvis turen går til Frankrig.
For at kunne besøge Rungis, skal man have et Rungis kort, eller følges med en der har sådan et, det er også muligt at købe en guidet tour med en turistgruppe.
Klokken er 04.00 jeg er i Paris, og jeg har fået lov til hjælpe Monsier Dominique med at handle ind til hans slagter butik.
Vi ankommer til Rungis, som er en by på 232 hekktar, hvor man kan købe alverdens fødevarer.
De forskellige P- pladser er fyldt med biler og tunge last vogne.
Vi parkerer bilen foran den store kødhal, og træder ind i det store kødmarked, det er utroligt vigtigt at man kommer i god tid, så man kan få den bedste kvalitet af kødet.
Rungis har åbent fra kl 01-07, selvom vi er lidt sent på den, så hænger der stadigvæk kød i massevis.
Dominque går igang med forhandlingerne, og jeg får lov til at tulre lidt rundt, jeg går på opdagelse i kød og fjerkræs afdelingen.
Det vrimler med køer, grise, ænder, foie gras og kyllinger af den bedste kvalitet.
I fjerkræsafdelingen får øje på en Bresse kylling som ikke koster mere end 15 Euro, den skal med mig hjem.
Kyllingen fra Bresse er den eneste kylling der har opnået en AOC status, den bliver opdrættet i Bressan i Bourgognes, dens kendetegn er at den bærer det Franske flags farver, kammen der er rød, de hvide fjer og blå fødder.
![]() |
| Bressekylling |
I midten af fjerkræs afdelingen er der placeret en café for ansatte og kunder, her bliver serveret lækre kødfyldte baguette sandwich, croissanter, kaffe, øl og vin.
Kl er ca 05.00 da Dominique og jeg får os en lækker morgenmad bestående af baguette med roastbeef og et glas rødvin.
Efter morgenmaden bliver jeg guidet rundt i de andre forskellige afdelinger, jeg når ikke dem alle, da Monsieur Dominique skal nå tilbage med varerne, og åbne sin butik.
Rungis markedet er et besøg værd hvis turen går til Frankrig.
For at kunne besøge Rungis, skal man have et Rungis kort, eller følges med en der har sådan et, det er også muligt at købe en guidet tour med en turistgruppe.
| Fjerkræs afdelingen |
![]() |
| Tilføj billedtekst |
![]() |
| Gruyere i kæmpe blokke. |
![]() |
| Forskellige gedeoste. |





Har længe gerne ville besøge Rungis, det er fint du kunne gå med en, der skal handle, i stedet for en turgruppe... bliver helt misundelig på Bresse'eren ;-)
SvarSletmange hilsener