søndag den 27. marts 2011

Pavlova, med hindbær, mascarpone og jordbær.

I aftes lavede jeg denne lækre sag til min svoger, som havde fødselsdag.
Det er en pavlova inspireret kage, med mascarpone hindbær creme.
I Italien bruger man mascarpone til en del desserter,  der lærte jeg blandt andet at lave mascarpone sorbet, mascarpone semifredo osv.
Nu bruger jeg selv en del mascarpone til blandt andet madlavning, cupcakes og tærter.
Min søster og svoger syntes rigtig godt om kagen.
konsistensen er ligesom at tage en bid af en sky :-)

Her er opskriften:
Ingredienser:

Marengs:
224gr sukker
4 æggehvider
2tsk edikke
1 tsk vanilie sukker
Sådan gør du:
Kom æggehviderne i en skål, pisk dem langsomt op, indtil du kan begynde at trække streger i den, tilsæt sukkeret langsomt, og pisk indtil marengsen bliver fyldig og glansfuld, vend eddike og vaniliesukker i, vend derefter marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og kom det i en forvarmet ovn, hvor den bages i 150 grader, i ca 1,5 time.
Når marengsen er afkølet, pyntes den af med creme og bær.

Mascarpone hindbær creme:
Ingredienser:

200gr frosne hindbær
85 gr flormelis
1/2 dl vand
250gr mascarpone
1,5 dl let pisket fløde


Sådan gør du:
Giv hindbær et opkog, med vand og flormelis, blend herefter hindbærrene, og sigt kornene fra (hvis man ikke vil have korn i) Lad det afkøle.
Pisk mascarponen jævn.
Vend den letpiskede fløde sammen med mascarponen, vend derefter mascarpone cremen sammen med den afkølede hindbær masse.
Cremen kommes på den afkølede marengs, pynt tærten af med friske jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar