.jpg)

Hvor er det bare typisk at regnen igen skulle falde på min fridag..
Det gav mig dog mulighed for at tilbringe lidt tid på at gøre rent, og finde ud af hvad jeg skulle lave til aftensmad.
Min mand har været på arbejde idag, han er fra Frankrig. Han kommer fra Picardie som ligger i nord Frankrig.
Idag begav jeg mig ud i at lede efter specialiteter fra det område han kommer fra, og faldt så
over en opskrift der hedder Flamiche aux poireaux, (porre tærte),som jeg så endte med at lave.
Jeg elsker tærter, og tærter bliver som regelt altid gode, hvis man husker en simpel regel, at tærte bunden skal være hjemmelavet.!
Jeg forstår ikke at der er så mange mennesker der foretrækker at købe en færdiglavet tærte eller pizzabund. Resultatet bliver bare bedre når man selv klasker sin egen dej sammen.
Da min mand kom hjem, blev han glad for at se at jeg diskede op med en tærte som hans mor tit har serveret for ham.
Jeg serverede salad Picardie til tærten, som er en grøn salat med hakket kogte æg og røde peberfrugter.
Det gav mig dog mulighed for at tilbringe lidt tid på at gøre rent, og finde ud af hvad jeg skulle lave til aftensmad.
Min mand har været på arbejde idag, han er fra Frankrig. Han kommer fra Picardie som ligger i nord Frankrig.
Idag begav jeg mig ud i at lede efter specialiteter fra det område han kommer fra, og faldt så
over en opskrift der hedder Flamiche aux poireaux, (porre tærte),som jeg så endte med at lave.
Jeg elsker tærter, og tærter bliver som regelt altid gode, hvis man husker en simpel regel, at tærte bunden skal være hjemmelavet.!
Jeg forstår ikke at der er så mange mennesker der foretrækker at købe en færdiglavet tærte eller pizzabund. Resultatet bliver bare bedre når man selv klasker sin egen dej sammen.
Da min mand kom hjem, blev han glad for at se at jeg diskede op med en tærte som hans mor tit har serveret for ham.
opskrift
Pate Brisse( mør dej)
500 gr mel
250gr blødt saltet smør
lidt salt
2 æggeblommer og lidt vand.
ælt alle ingredienser sammen, til dejen bliver fast og blød.
Smør en tærteform, og beklæd den med dejen, lig et stykke bagepapir over dejen og kom ris på bagepapiret, bag dejen i 180 grader i 15 min.
Tag den derefter ud, fjern risene og lig fyld i.
Fyld,
et bundt porrer
80 gr smør
1,5 dl cremefraiche
4 æg
Skyl porrerne og skær dem i skiver, sæt en gryde med salt og vand over til at koge, når vandet koger, kommer du porrerne i og lader dem koge i 30-40 sek, tag dem op af vandet, skyld dem i koldt vand.
Sæt en gryde over, hvor du smelter smørret, herefter sautere du porrerne i smørret, vend derefter creme fraiche i, smag til med salt, peber og revet muskatnød, kom æggene i sammen med de andre ingredienser, og hæld det op i den forbagte tærtebund.
Derefter bages tærten færdig ca 20 min 180 grader.
Pate Brisse( mør dej)
500 gr mel
250gr blødt saltet smør
lidt salt
2 æggeblommer og lidt vand.
ælt alle ingredienser sammen, til dejen bliver fast og blød.
Smør en tærteform, og beklæd den med dejen, lig et stykke bagepapir over dejen og kom ris på bagepapiret, bag dejen i 180 grader i 15 min.
Tag den derefter ud, fjern risene og lig fyld i.
Fyld,
et bundt porrer
80 gr smør
1,5 dl cremefraiche
4 æg
Skyl porrerne og skær dem i skiver, sæt en gryde med salt og vand over til at koge, når vandet koger, kommer du porrerne i og lader dem koge i 30-40 sek, tag dem op af vandet, skyld dem i koldt vand.
Sæt en gryde over, hvor du smelter smørret, herefter sautere du porrerne i smørret, vend derefter creme fraiche i, smag til med salt, peber og revet muskatnød, kom æggene i sammen med de andre ingredienser, og hæld det op i den forbagte tærtebund.
Derefter bages tærten færdig ca 20 min 180 grader.
Jeg serverede salad Picardie til tærten, som er en grøn salat med hakket kogte æg og røde peberfrugter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar