onsdag den 1. maj 2013

jordbærtærte med nøddebund


jordbærtærten er et hit på en dejlig solskinsdag, har en masse venner der har spurgt til opskriften, folk er vilde med denne kage da den minder meget om lagkagehusets Christianshavner tærte, Idag fandt jeg endelig tid til at lave den og dele opskriften.
Jeg lavede tre tærter, to til kirken og en til mig :-)

Her har i opskriften:

Nøddebund

Det skal du bruge:
95 gr Hasselflager
70 gr hele hasselnødder
95 gr æggehvider
190 gr sukker(el lyst rørsukker)
7 gr vanillesukker
7 gr bagepulver
37 gr mariekiks(el. vanillekiks, har prøvet med digestive, men det bliver for saltet)
3 gr salt




Sådan gør du:
Knus mariekiks, vend derefter alle ingredienserne sammen (man kan også piske en marengs med æggehvider og sukker, og derefter vende resten i, men så får man en helt anderledes kage, som stadig smager fantastisk)
kom dejen i en smurt bageform kom derefter formen i en forvarmet ovn 200 grader bages i 20-25 min

Jordbærskum

Det skal du bruge:

110 gr jordbær (bruger frosne, da det endnu ikke er sæson for danske jordbær)
25 gr flormelis
1/2 vanillestang
1,5 blade husblas
3 dl piskefløde

Sådan gør du
opvarm jordbær med flormelis og vanille, udblød husblassen i koldt vand, pisk fløden, når jordbærrene er opvarmet tages de af varmen, blendes, og vendes med husblassen, lad det afkøle en smule, vend derefter en lille skefuld af flødeskummen i jordbærmassen derefter vendes det hele sammen med resten af flødeskummen, hvis skummen er lidt flydende så vendt med at hæld det over kagen til det har stivnet lidt.
Pynt kagen af med bær, og spis den ca 4 timer efter.
Velbekommen








3 kommentarer:

  1. Hvor ser den lækker ud! Kan jeg lave skummet dagen før og påføre med en sprøjtepose?
    Mvh Louise

    SvarSlet
  2. Hej, kom lige forbi din opskrift og håber meget du lige vil svare på dette da jeg skal lave kagen imorgen: hvilken forskel gør det, om man pisker æggehviden stiv først eller ej? Fordi kan se at i flere andre opskrifter pisker de den stiv, men vil gerne komme så tæt på lagkagehusets version som muligt, hvad synes du selv gør sig bedst?

    SvarSlet
  3. Bruger du alm. ovn eller varmluft?

    SvarSlet