fredag den 2. november 2012

Kærnemælkshorn med remonce hindbær og marcipan.


Har haft besøg af sundhedsplejersken idag, hun kom kl 11 i formiddags, så der var tid nok til at lave lidt lækkerier til hende.
Havde lyst til kærnemælkshorn, med remonce, hindbær og marcipan, det lyder meget sødt, men smagte helt fantastisk.
Her har i opskriften.


Dej :


  • 100 gr. smør
  • 50 gr. gær
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 2-3 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 475 gr. hvedemel
  • æg til pensling
  • mandelflager til drys
  • ca 100 gr hindbærmarmelade
  • ca 150 gr marcipan



Sådan gør du:
Smelt smørret, lad det afkøle lidt, vend kærnemælk sammen med det smeltede smør, så begge dele er lunkent, må ikke opvarmes.!
Smuldr gæret i en skål, opløs gæret med den lunkne kærnemælks/smør blanding.
Kom æg og sukker i, kom halvdelen af melet i, kom salt i, rør godt sammen, ælt resten af melet i.
Lad dejen hæve i 40 min.
Del dejen i 5 store boller, rul bollerne flade og og del dem op i 4 kvarte, smør remonce ud på trekanterne, kom en ske god hindbærmarmelade på og en kugle marcipan ovenpå, rul hornene, lad dem hæve i ca 40 min, pensl dem og drys med mandelflager. Bages i varmluft ovn 200 grader ca 12 min


Remonce:
100 gr smør (blødt)
100 gr sukker.
Sådan gør du: Pisk det sammen

1 kommentar: