mandag den 15. august 2011

Musse-kage.








Jeg har haft en del at se til det sidste stykke tid, og har derfor ikke haft det store overskud til at skrive nye indlæg. 


Til oktober flytter jeg tilbage til den Fransk vestindiske ø St Bart, de sidste par måneder har været lidt hårde på grund af de mange ting der skal ordnes, opsigelse af job og bolig, tøj møbler osv. der skal sendes afsted, ny bolig og nye kontrakter der skal underskrives, heldigvis bliver oplevelsen det hele værd.


Jeg ser frem til oktober, hvor jeg kan fejre min fødselsdag i solen, på Nikki beach.
Apropos fødselsdag, så har min nevø haft fødselsdag, denne gang ønskede han sig en blå musse kage.


Jeg er ikke den store kage ekspert, men gjorde mit bedste for at tilfredsstille min nevø. 
Resultatet blev ret godt, syntes dog at musen blev lidt for blå. 


Opskriften til kagen er fuldstændig magen til den jeg lavede sidste år.






Lagkage bund:

3 æg
125 gr sukker
70 gr mel
70 gr kartoffelmel
tsk bagepulver
110 gr malede hassel nødde kerner

Fremgang:
pisk æg og sukker hvidt, og tilføj de tørre 
ingredienser.
tegn en musse form på et stykke bagepapir, og hæld dejen på bagepapiret
 og bag dejen i 200 grader 25 min.

når kagen er afkølet deles den i tre tynde bunde, disse bunde kan godt virke tørre, så det kan godt blive nødvendigt at væde dem med alkohol, jeg brugte appelsin saft og grand manier


Hindbær mousse:

300 gr frosne hindbær
35 gr sukker
2 dl pisket fløde
1 blad husblas

Fremgang:

hindbær og sukker koges op, blendes passeres igennem en sigte og afkøles
Husblas udblødes i lunkent vand og tilsættes hindbær massen, nar hindbær massen er afkølet vendes den sammen med den letpisket fløde, massen ligges på en af bundene.

Choko mousse:
2 pasteuriserede æggeblommer
200 gr mørk choko
1/2 liter letpisket fløde

pisk de æggeblommerne hvide.
smelt chokoladen over et vandbad, nar chokoladen er smeltet vendes den sammen med æggeblommerne, derefter vendes den sammen med den letpisket fløde, massen lægges på en af bundene.

Saml alting sammen, og form det det med en palet til du har den ønskede form.

overtræk og pynt

20 skum fiduser
spsk vand
spsk olie
500 gr flormelis
blå frugtfarve

Skumfiduser og vand smeltes i en gryde, til det er helt smeltet, det må ikke karamelisere, rør flormelis i lidt af gangen, til du har en dej der minder om modellervoks. Hvis du skal have farve i dejen, skal det vendes i når skumfiduserne smeltes.
når dejen er klar rulles den på bordet med en kagerulle, hvis den klistre, så tilføj lidt maizena på bordet. Rul dejen ud så den er tilpas stor nok til atdække 
hel kagen.
Til næsen brugte jeg sort farve og tørre vanilie stænger til knurr hårene. Ørene, og halen er lagkagebunde som jeg har udskåret.




Lucas puster lys ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar