søndag den 24. juli 2011

Kikærte kage uden mel.


I fredags faldt jeg over en spændende opskrift på kikærte kage, jeg har ændret en del på opskriften, da jeg syntes sukker indholdet var for højt, og så har jeg tilført lidt ekstra smag, mandelmel, appelsin og kanel.
Kagen smagte skønt, jeg var ret overrasket over konsistensen, føltes som at spise en krydderkage lavet på mel.
Her har i opskriften.

Ingredienser:

1 dåse kikærter ca 420 gr
2 tsk kanel
4 æg
190 gr sukker ( kan også erstattes med lidt sødemiddel)
50 gr mandel mel ( mandelmel kan erstattes med rosiner, æbler osv, men kan også undlades.
1 tsk bagepulver
skal og saft fra en appelsin.





Sådan gør du:

dræn og skyl kikærtene, blend kikærterne.
pisk æg, sukker og kikærter sammen, kom derefter, kanel, bagepulver og mandelmel ved, smag til med appelsin skal og saft.
Smør en form, og kom dejen i formen.
Bag kagen i 175 grader ca 35- 40 minutter.



4 kommentarer:

  1. Lyder spændende og skal da helt klart prøves. Tak for tippet :)


    Sommerhilsen


    Pelle

    http://iphonereparationer.dk/

    SvarSlet
  2. Tak Pelle. Du kan altid ændre lidt på opskriften, revet gulerødder eller æbler er lækkert at vende i. God fornøjelse :-)

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  4. Hvad gør mandelmel i kagen siden det kan erstattes eller helt undlades? :)

    SvarSlet