onsdag den 16. marts 2011

Macarons - det nye sort.


Jeg har længe været en stor fan af Macarons, og syntes at det er fantastisk at se at det så småt er begyndt at pryde frem i konditorernes vinduer herhjemme.
Før plejede jeg kun at nyde de små delikatesser i Frankrig, men det er så småt begyndt at ændre sig.
Du kan f.eks købe nogle ret velsmagende Macarons hos Cake away på Åboulevarden nr 7, her kan du købe 6 Macarons til 100 kr.

Desværre kan min pengepung ikke altid følge med min appetit, da jeg i dag fik lyst til disse små herligheder, gik jeg i krig med at lave dem selv.
Min kæreste som er kok, gav mig en super opskrift på Macarons som stammer fra Pierre Hermé (en af Frankrigs bedste dessertkokke)
Jeg fulgte opskriften, og de blev næsten perfekte, jeg ville gerne have haft at de blev ens formet, men det kræver vist list øvelse.
Det tager lang tid at lave Macarons, giv dig godt tid til det, og sørg altid for at få de helt præcise mål og temperature, ellers kan det let gå galt.
Her er resultatet, og længere nede står opskriften.
Billedet er lidt mørkt, men de fik en fin lyserød farve.




Hindbær Macarons (ca 100 stk)


300 gr flormelis
300 gr mandel mel
110 gr æggehvider ( allerbedst, hvis de har stået i stuetemperatur i et døgn, så hviderne ikke er så "våde")
15 gr rød frugtfarve

alle disse ingredienser blandes i en skål, rør ikke i blandingen.

300 gr sukker
75 gr vand
110 gr æggehvider

kog vand og sukker op, så det når en temperatur på 118 grader
sådan ser sukkerblandingen ud, når den er klar.

Kom 110gr æggehvider i en skål, og piske dem op til de er næsten stive.
Når sukkerblandingen er klar, hælder du den langsomt sammen med de piskede æggehvider, sørg for at blive ved med at piske, mens du hælder blandingen.
Nu skal du bare fortsætte med at piske, til blandingen er afkølet.

Når de stiftpiskede æggehvider er afkølet, skal de vendes sammen med de "tørre" ingredienser, der står i den anden skål, vend det sammen til du får en lind masse.

Hæld massen op i en sprøjtepose, og sprøjt små runde dutter op på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Bank bagepladen ned i bordet et par gange, på den måde undgår du luft bobler i din Macaron, lad dem hvile i 10 min, og kom dem herefter i en forvarmet ovn 160 grader i ca 15 min.
Før de er bagt færdigt i ovnen, skal du hurtigt åbne og lukke ovndøren to gange( hvorfor? Ved jeg ikke, men gjorde det alligevel.)


Frugt gelé

200 gr frosne hindbær
25 gr flormelis
2 blade husblas

Kog hindbær og flormelis, og blend det eventuelt, sigt kernerne fra hindbærrene, og vend blandingen sammen med 2 blade husblas (husk at udbløde husblassen i vand først)
Når geléen begynder at tykne, skal den sprøjtes op på hver enkelt macaron, derefter lægges de sammen,husk at macarons smager allerbedst efter 1-2 dage på køl.

God fornøjelse..!



3 kommentarer:

  1. Hej

    De ser mega lækre ud.

    Er det rigtigt forstået, at du blandede flormelis, mandelmel, æggehvider og frugtfarve i en skål for sig - for derefter at lave sukkerblandingen og yderligere 110g. æggehvider?

    På forhånd 1000 tak!

    / Ea

    SvarSlet
  2. Det er korrekt :-)
    Istedet for frugtfarve, så brug pastafarve. Min erfaring med at bruge frugtfarve, er at det ikke giver nok farve, og gør at dejen bliver for flydene.

    SvarSlet
  3. Hej.
    Hvordan får du dem så glatte? jeg har prøvet alt, virkelig givet dem lang tid i foodprocesseren for at gøre tekstureren så fin som muligt, men de bliver aldrig ligesom dine? :)

    SvarSlet